Dit is wat we doen

Qaldera is een jong maar ervaren bureau gespecialiseerd in het leveren van interim-management en recruitmentdiensten. Vooral bedrijven in de life sciences weten ons te vinden wanneer zij behoefte hebben aan professionals in veeleisende functies binnen Operations, Supply Chain en IT. Wij kennen de markt, zoeken én vinden dankzij een uitgebreid netwerk en een persoonlijke benadering keer op keer de best passende kandidaat voor een tijdelijke opdracht of een vast dienstverband op management- en directieniveau. Hierbij maakt het niet uit of het nu een acuut ontstane situatie of een meer strategische vacature betreft. Wij werken met aantoonbaar succes en dat doen we al jarenlang met plezier!

Interim-management

Het implementeren van veranderingen in een organisatie of bedrijfsprocessen, het vlottrekken van een vastgelopen project maar ook het tijdelijk invullen van een positie totdat een nieuwe vaste medewerker is gevonden. Steeds vaker gaat het bij interim-management om zeer specialistische opdrachten waarvoor een business consultant of interim (project-)manager nodig is die meer toevoegt dan verwacht en een stapje extra doet.

Wij kennen onze opdrachtgevers en houden voeling met de organisatie en hun specifieke uitdagingen en ontwikkelingen. Samen komen we aan de hand van een gedegen analyse tot de concrete behoefte. Vervolgens zoeken én vinden wij de best passende kandidaat….en als het nodig is ook het schaap met vijf poten. Hiervoor maken we gebruik van een hecht en zeer uitgebreid netwerk van hooggekwalificeerde zelfstandige senior professionals met een relevante opleiding en vooral met uitgebreide praktijkervaring.

Wij gaan nét een stapje verder: we nemen de tijd om onze kandidaten goed te leren kennen, besteden veel zorg en aandacht aan de intakes en trekken referenties na. We wachten vervolgens niet af maar gaan samen met de kandidaten op gesprek bij onze opdrachtgevers en houden gedurende het proces nauw contact om het verloop en de kwaliteit van de uitvoering te borgen en bij te sturen waar nodig.

Recruitment

De behoefte aan vaste medewerkers met innovatieve kennis, specifieke ervaring, de juiste instelling en de wil om de organisatie waarvoor zij werken verder te brengen is groot. Wij zorgen voor de juiste hoger opgeleide kandidaat voor posities in Logistiek, Supply Chain en IT op (senior-) management en op directieniveau. Met persoonlijke aandacht, in nauwe samenwerking en op basis van heldere afspraken selecteren we de best passende kandidaten. 

Wat ons onderscheidt is dat wij nét een stukje verder gaan en het nét wat anders doen dan anderen. Wij gaan namelijk uitsluitend in gesprek met kandidaten die wij al kennen vanuit onze interimactiviteiten. Kandidaten waarvan wij dus goed weten wat zij écht willen en kunnen en in welke situatie zij wel of juist niet goed passen. Wij doen een gedegen intake, spreken alle kandidaten vanzelfsprekend face-to-face, handelen secuur, geloven in open communicatie en geven een helder en krachtig advies.

Wat wij doen is ‘mensenwerk’ en dit betekent dat een kandidaat niet alleen de benodigde kennis, ervaring en vaardigheden moet hebben maar vooral ook dat er een ‘klik’ moet zijn tussen de kandidaat en opdrachtgever. Wij letten hierop, gaan voor kwaliteit én voor snelheid en weten dit ook prima te combineren. We laten een opdrachtgever direct weten of we kunnen helpen bij een bepaalde behoefte en hebben vrijwel altijd binnen 24 uur één of meerdere passende kandidaten gevonden. We blijven bij het proces betrokken, begeleiden de opdracht en hebben geregeld contact over de voortgang en resultaten van de opdracht en de kandidaat. In alle bescheidenheid zetten wij hierdoor niet alleen een stap éxtra maar samen met u ook gelijk één in de goede richting!

Of het nu gaat om:
• het na een fusie of overname herontwerpen en integreren van de supply chain;
• het leidinggeven aan een complexe warehouse operatie, of het opstarten/optimaliseren hiervan;
• het opzetten van een solide kwaliteitsmanagementsysteem en het verankeren hiervan in de organisatie;
• het implementeren van veranderingen in de organisatie, in logistieke processen en bedrijfsapplicaties;
• of het helpen inspelen op nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, servitization of value-based-healthcare…

…wij vinden de juiste professional.